Tuesday, July 3, 2012

Zanimljivo stivo i -ko je aplicirao aplicirao, vise nema do sledece godine...

Calgary, June 28, 2012 — Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney today announced the latest step in re-designing Canada’s economic immigration system.

Effective July 1st, 2012, Citizenship and Immigration Canada will place a temporary pause on new applications to the Federal Skilled Worker Program (FSWP) and federal Immigrant Investor Program (IIP).

“We have been making lots of changes to our economic immigration system,” said Minister Kenney. “We will take the next six months to do a lot of the heavy lifting to get us closer to a fast and flexible immigration system.”


Izgleda da smo ipak uhvatili zadnji voz, vrata koja su se polako sa suzenim listama zanimanja zatvarala sada su zatvorena do daljnjeg. Ako jos uvek razmisljate da li da aplicirate ili ne, ne morate vise da razmisljate ili cete imati malo vise vremena da donesete tu odluku, ako opet ne bude neka cudna lista zanimanja...
......................................................................................................................................................

I tako ovih dana sasvim slucajno put me je vodio sa bloga na blog pa hajde da podelim ima dosta toga zanimljivog, posebno me je razveselilo sto sam konacno pronasla utiske pravih ljudi drugacijeg mentaliteta iz prve ruke kada oni porede dve razlicite drzave i dva sistema, umesto da stalno prenosim necije utiske preko onoga sto ja cujem tu i tamo oni su zapisali sta je u njihovoj obrnutoj imigraciji bilo cudno i zanimljivo, a i teme koje sam odabrala su vecita pitanja i poredjenja tako da se nadam da ce vam se svideti.


Kako Rozmari vidi razliku izmedju tinejdzera u USA i na balkanu

http://rosemarybaileybrown.blogspot.ca/2011/05/how-do-serbian-and-american-teenagers.html

Kako momak odrastao u Kanadi vidi da nesto tu ne stima...LOL

http://canadianinserbia.blogspot.ca/2011/12/dont-call-cops-in-serbia-because-they.html

no comment :)


http://livelifelikeabestseller.blogspot.ca/2011/11/commute.html


lose strane emigracije

http://www.canadaimmigrantblog.com/an-interview-310/

Steve Paikin "Agenda" jedna od emisija tipa insajdera koja se bavi politickim temama, na temu imigranata i njihovih problema,
prvi video je o lekarima koji pokusavaju da dodju do struke, pogledajte sve klipove.

http://theagenda.tvo.org/blog/agenda-blogs/triumphs-and-tragedies-immigration-canada

zasto ne geto...

http://www.canada.com/Working+ethnic+enclaves+limits+newcomers+opportunities+Report/6770505/story.html

prica o ircima

http://www.theglobeandmail.com/news/toronto/globe-to/the-irish-unemployed-seek-greener-shores-in-toronto/article2135833/


Evo jos nekih blogova o imigraciji koje sam iskopala

za quebec http://theblog.artim.ca/category/did-you-know-that/

http://thezieglersblog.com/how-to-immigrate-to-canada/

http://thezieglersblog.com/2010/11/65-approved-legal-and-different-ways-to-immigrate-to-canada/


http://www.canadaimmigrantblog.com/bloggingimmigrants/

i studentima ce se polako zatvoriti vrata...

http://nexuscanada.blogspot.ca/2012/06/federal-government-seeks-comments-on.html

5 comments:

  1. Uh, uh, ne baksuziraj :(
    Ja bas ovih dana razmatram opcije studiranja mastera u Kanadi (Calgary za sad prednjaci), tek treba da se detaljno upoznam sa celim procesom.
    Ali obzirom da planiram stvarno da pohadjam i ucim na faxu, ovaj tekst ne bi trebalo posebno da me plasi... valjda :)

    ReplyDelete
  2. Promenjena je vlada, ovi sto su sad na vlasti smatraju da imigrante treba skresati i da puno kostaju...tako da ne mora nista da znaci ali mislim da ce poostriti kriterijum za sve grupe pa i za studente, nemoj dugo da razmisljas, ambasadu su zatvorili za jedan dan, zaustavili su sve programe za jedan dan...ko zna sta ce sledece da im padne na pamet.

    ReplyDelete
  3. Ja se u poslednjih mesec dana ozbiljno razmisljam o zivotu u Kanadi. Ovde imam solidan posao, zavrsila sam magisterijum ali me nesto vuce (ili bolje reci gura!) da odem. Interesuje me da li ovo znaci da je apsolutno svaka mogucnost zatvorena ili ipak imaju malo 'lufta'? Ja bih imala pomoc poslovnih saradnika iz Kanade, ali to opet nista ne vredi ako su resili da obustave priliv imigranata.

    ReplyDelete
  4. kao sto rekoh sve je na zvanicnim sajtovima :)

    ReplyDelete
  5. Da, da...potrazila sam odmah nakon slanja poruke :)

    Ipak ima nade :)

    Inace, predivan blog!

    ReplyDelete