Wednesday, January 26, 2011

Blur

U protekla dva dana sam pregledala nekih 200 koledza, cene, programe uslove za upis i jednako sam izgubljena kao i prvog dana kada sam pocela da razmrsavam klupko zvano kanadsko skolstvo, od tih 200 oko 194 je privatno...cene su toliko razlicite da jedan isti program od 32 nedelje na jednom kosta 4000 a na drugom skoro 8000...
Jos me boli glava i peku oci od ekrana, i stalno imam osecaj da nista nisam uradila, osim toga pola programa koje nude su po mom poimanju smesni jer jos uvek ne razumem ovdasnji nacin zivota, npr. dekorater prostorija ili torti, zasto neko treba da pljune 5000 dolara za to? ili novinar, ili fashionista sta god im to bilo a lici mi na fashistu, ili animator, dizajner video igrica...administrator kancelarijske dokumentacije...gomila lepih naziva za glupave stvari, pretpostavljam da se bebisiter naziva menadzer za edukaciju i razvoj podmladtka ili tako nesto, i da ako vec nisu smislice i cetvorocifreni kurs za to.
Problem je sto ne mogu da pronadjem savetnika, a zvala sam gomilu skola, da mi kaze sta bi za mene bilo najbolje ...ne uzmite za zlo sto iz mene govori ironija i umor, vracam se "poslu", kad konacno sazvacem sve i saznam vise sescu pa cu napisati...

spisak svih privatnih koledza u ontariju, kliknite na link sa imenom koledza da vidite programe i cene u ponudi

https://www.riccpcc.serviceontario.ca/pcc/CommandServlet?command=publicreport&config=pccProgram3Html.xml&parm_type_1=STRING&parm_value_1=EN&parm_type_2=STRING&parm_type_3=STRING&parm_value_2=&parm_value_3=

3 comments:

  1. :)))
    На шта мислиш када кажеш да тражиш саветника да ти каже шта би за тебе било најбоље?
    Да ли знаш којим послом би волела да се бавиш?
    И где?
    Ако то знаш, можда није згорег директно се обратити тамо за инфо типа "шта и како".
    Или лично попричати са особама које то већ раде. Можда наиђеш на некога ко ти може пружити мноштво корисних савета.
    Читала сам у некој од књига које за тему имају Успех, да требамо питати за савет оне који су најуспешнији у нашем послу. Као, они ће нам врло радо изаћи у сусрет. Чак, једва чекају да помогну! А људи им се тако ретко обраћају. Ето. Ај` ти то провери у име свих нас, а ми ти држимо фиге. ;)))

    Мантра за данас из једне од оних књига:
    НАТЕРАЈ себе да се ПОНАШАШ ентузијастично и ПОСТАЋЕШ ЕНТУЗИЈАСТИЧАН!

    Срдачан и ентузијастичан поздрав од оне која била па се вратила ;)))

    ReplyDelete
  2. Silycat, shvatam te 100% i znam da ti nije lako. Nemoj da nasjedas na svakave salabajzere koji daju neke tamo lijeve kurseve za velike pare, toga u Kanadi ima koliko hoces. Dobro si primjetila za imena koja daju, samo da sto ljepse izgleda... Evo ti jedan anegdotica iz tog polja:

    Moja majka mi je bila u posjeti prije par godina i dosla je jedna nasa prijateljica da je vidi pa se povela prica o poslu te nase prijateljice, cime se bavi, a ona rece nesto kao "osoba za odrzavanje higijene i higijnskih sistema u bolnici". Moja majka se nasla u cudu, ali ne rece nista, sacekala je da ova ode pa me upita cime se ova tacno bavi, a ja se nasmijah i rekoh joj: cistacica u bolnici ;o). Fora je sto ovdje ljudi pate od titula i specijalisti su da zakukulje i zakomplikuju nepotrebno nazive, a i da nahvale to sto je njihovo. Klasican primjer je portir... Osoba koja provjerava ko ulazi i ko izlazi iz firme, ali ljepse je kad kazes "security", prosto dobijes na vaznosti kad kazes da radis na "obezbjedjenju" (koga? cega?).

    Nemoj da ulijeces, dobro razmisli jer cesto puknes velike pare i dobijes diplomu koja ti ama bas nista ne znaci. Primjera imam dosta, ako hoces, javi se na moj mail pa cu ti napisati par stvari.

    Pozdrav!

    ReplyDelete
  3. Jovnik ,volela bih i ja da čujem primere, ako nije problem...

    ReplyDelete